Seth GSMC & KEMH MCI Nodal Center Program Schedule for Curriculum Implementation Support Program (CISP) – 2Second Phase faculty

Dates: 23rd and 24th September 2020 Name of the college: NAMO MEDICAL EDUCATION AND RESEARCH INSTITUTE, Silvassa

Day 1							
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty			
845- 9.00	Pre-Test		15 mins	Dr Mitali			
9:00- 9:30	Registration, inauguration, ice breaking	Ice breaking and introduction of participants and faculty	30 min	Dr Pratik Dr Mitali			
9:30- 10:30	Competency based medical education (CBME)	Definition of competency, Difference between competency, objectives & outcomes (with examples); introduction to CBME, salient differences from conventional model	60 min	Dr Ashish Dr Darshan			
10:30- 11:00	Break						
11:00- 11:30	IMG: Goals, roles &Competencies	How to link national health needs to competencies and objectives	30 min	Dr Darshan			
11:30- 12:30	Deriving objectives from competencies	Demonstrate linking of competency with domains of learning using the competency sheet	60 min	Dr Makwana All MEU CISP Faculty			
12:30- 13:00	Linking competency objectives to Teaching Learning Methods (TLM)	Hands-on experience - group work, small groups work with faculty, emphasis on proper alignment, discuss relevant TL methods	30 min	Dr Subodh All MEU CISP Faculty			
13:00	Break						
13:45- 14:15	Graduate Medical Education Regulations	Time frame, training methods, integration, assessment, new additions like Foundation Course, formative feedback	30 min	Dr Subodh All MEU CISP Faculty			
14:15- 14:45	Electives	Concept of electives	30 min	Dr Mitali			
14:45- 15:00	Break						
15:00- 16:00	Foundation Course Early Clinical Exposure	Concept, components, timeframe & examples	60 min	Dr Makwana			
16:00- 17:00	AETCOM module	Purpose, mission and objectives & booklet review	60 min	Dr Subodh All MEU CISP Faculty			

Seth GSMC & KEMH MCI Nodal Center Program Schedule for Curriculum Implementation Support Program (CISP) – 2Second Phase faculty

Dates: 23rd and 24th September 2020 Name of the college: NAMO MEDICAL EDUCATION AND RESEARCH INSTITUTE, Silvassa

		Day 2				
Time	Session	Objectives	Duration	Faculty		
9:00-9.45	Student Doctor - Clinical Teaching	Concept, framework & group activity	45 min	Dr Kiran Dr Darshan		
9:45- 11:00	Alignment and Integration	Concept, framework (using examples from competency table)	75 minutes	Dr Makwana All MEU CISP Faculty		
11:00 - 11:15	Tea					
11:15-13:00	Skills training	Competency acquisition, Skills lab: group activity Prescription Skills	105 min	Dr Kiran All MEU CISP Faculty		
13:00	Lunch					
13: 45 – 14:45	Assessment in CBME	Principles as relevant to CBME, assessment methods	105 minutes	Dr Makwana All MEU CISP Faculty		
14:45- 15:00	Break					
15:00-16:00	Aligning assessment to competency objectives & TLM	Group activity	60 min	Dr Makwana All MEU CISP Faculty		
16:00- 16:45	Curricular governance	Presentation & discussion	45 min	Dr Makwana		
16:45-17:00	Feedback and Open House		15 min	Dr Pratik All MEU CISP Faculty		
17:00 – 17:15	Valedictory / Post test			Dr Mitali		