Name of Nodal Centre : Sheth G S Medical College & KEM Hospital, Mumbai

Name of the Medical College: NAMO Medical Education & Research Institute, Silvassa

Dates proposed for revised Basic Course Workshop: 10th, 11th, 12th August 2021

Time	Session	Objectives	Duration	Faculty
9:00 am	Introduction: ice breaking and Group dynamics	Understand and apply concepts of group dynamics and team-based functioning in teaching and learning	60 min	Dr.Bhadresh Vaghela
10:00 am	System's approach, Principles of adult learning, Learning process	 a. Use principles of adult learning in the teaching learning process b. Use the system's approach for instructional design 	75 min	Dr.Jayant Makwana & Dr.Pawan Goyal
11:15 am	Tea break		15 min	
11:30 am	Goals, Roles & Competencies: CBME*	 a. Define goals, roles and competencies and explain the relationship between each other b. Elaborate the principles of the competency-based learning 	45 min	Dr.Suryakant Nagtilak & Dr.Bhavita Patel
12:15 pm	The IMG - Goals, Roles & Competencies	Be sensitized to the goals, roles and global competencies as developed by the MCI	15 min	Dr.Pawan Goyal & Dr.Jayant Makwana
12:30 pm	Leaning domain and progression of learning	 a. Classify and define leaning domains b. Demonstrate a basic understanding of hierarchy of knowledge progression 	30 min	Dr.Pawan Goyal & Dr.Jayant Makwana
01:00 pm	Lunch break		45 min	
1:45 pm	Objectives – Writing objectives – Developing objectives from competencies, linking learning and assessment wit competencies*	 a. Differentiate competencies from objectives b. Develop objectives from different competencies c. Explain the relationship between objectives, learning and assessment 	60 min	Dr.Subodh Kanchi & Dr.Kiran Patel
2:45 pm	Workshop on writing objectives	Develop objectives from competencies and specify the domain and the skill level	60 min	Dr.Subodh Kanchi & Dr.Tejas Patel
3:45 pm	Tea break			
4:00 pm	Introduction to assessment	 a. Elaborate the principles and types of assessment b. Explain the utility of assessment 	45 min	Dr.Tejas Patel & Dr.Subodh Kanchi
4:45 pm	Close			

DAY 1 (10/08/2021)

*use AETCOM Module and Revised UG Curriculum for this session

DAY 2 (11/08/2021)

Time	Session	Objectives	Duration	Faculty
9:00 am	Workshop - Choosing a teaching method for objectives and competencies	Choose the appropriate teaching method for various objectives and competencies	90 min	Dr.Darshan Mahyavanshi & Dr.Mitali Patel
10:30 am	Tea break		15 min	
10:45 am	Interactive and Innovative teaching methods including Large Group (Demo), Small Group (with demo) and appropriate use of media	 a. Use the principles of interactive learning in a large group b. Use the principles of interactive learning in a small group c. Choose appropriate media for given learning session 	105 min	Dr.Koma Parikh & Dr.Bhadresh Vaghela
12:30 pm	Writing a lesson plan	Develop a lesson plan appropriate to the objectives and teaching method	45 min	Dr.Anil Patel & Dr.Kiran Patel
1:15 pm	Lunch break		45 min	
2:00 pm	Assessment planning* and quality assurance, Writing the correct essay question, short answer question and MCQ	 a. Write an appropriate essay question b. Write an appropriate short answer question c. Write an appropriate MCQ 	120 min	Dr.Jayant Makwana & Dr.Tejas Patel
4:00 pm	Tea break		15 min	
4:15 pm	Internal assessment and Formative assessment	Develop a plan for interval assessment and formative assessment	40 min	Dr.Kiran Patel & Dr.Subodh Kanchi

*use AETCOM Module and Revised UG Curriculum for this session

Day 3 (12/08/2021)

Time	Session	Objectives	Duration	Faculty
9:00 am	Discussion on AETCOM Module: Reflection & Narrative	 a. Demonstrate the ability to use the AETCOM module for Basic Course in MET to be held b. Demonstrate the ability to reflection & narrative on AETCOM Module c. Demonstrate readiness to launch AETCOM Module in own college 	60 min	Dr.Komal Parikh & DR.Anil Patel
10:00 am	Matching assessment to competency, objectives and learning Workshop – Choosing the right assessment	Choose the right assessment method for a given objective/competency and learning method	60 min	Dr.Kiran Patel & Dr.Tejas Patel
11:00 am	Tea break		15 min	
11:15 am	Effective clinical and practical skill teaching	a. Teach skills effectivelyb. Teaching skills at the workplacec. Use a skills lab effectively	60 min	Dr.Anil Patel & Dr.Subodh Kanchi
12:15 pm	Assessment of clinical and practical skills	 a. Teach skills effectively b. Teaching skills at the workplace a. Use a skills lab to assess competency in skills b. Design a skills assessment station 	60 min	Dr.Suryakant Nagtilak & Dr.Darshan Mahyavanshi & Dr.Mitali Patel
01:15 pm	Lunch break		45 min	
1:45 pm	(Cont.) Assessment of clinical and practical skills		60 min	Dr.Suryakant Nagtilak & Dr.Darshan Mahyavanshi & Dr.Mitali Patel
2:45 pm	Improving Self Directed Learning (SDL) through technology	a. Promote SDL in studentsb. Use technology to improve SDL	60 min	Dr.Bhavita Patel & DR.Komal Parikh
3:15 pm	Tea break		15 min	
3:30 pm	Feedback	Provide effective feedback to students	30 min	Dr.Pawan Goyal & Dr.Jayant Makwana
4:00 pm	Educational networking for growth	a. Understand avenues for growth in educationb. Create networks in education	45 min	Dr.Subodh Kanchi & Dr.Bhadresh Vaghela
4:45 pm	Closing			